Lízing igénylésének részletes menete

Ügyfélszolgálat

Az igénylés menete

1. Kapcsolatfelvétel

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérdéseivel, észrevételeivel fordulhat közvetlenül központi irodánk internetes ügyfélszolgálatához, ahol munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére. A kapcsolatfelvétel során tájékozódhat, hogy cégünk milyen formában lehet az Ön szolgálatára célja megvalósításában.

2. Előzetes minősítés

Az előzetes minősítés során segítséget nyújtunk Önnek abban, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján eldönthesse, hogy finanszírozási igénye a BG Hitel & Lízing  mely konstrukciójának paramétereivel egyeztethető össze. A folyamat során Ön kap egy előzetes tájékoztatást az elérhető konstrukciók köréről, a a várható törlesztőrészletről és a finanszírozás egyéb kondícióiról.. Ezek ismeretében már biztonsággal kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb finanszírozási formát.

3. Lízingkérelmi anyag összeállítása

Munkatársunk átadja az Ön által választott konstrukcióhoz tartozó lízingigénylési csomagot, mely tartalmazza a kitöltendő lízingkérelmi nyomtatványokat, valamint a becsatolandó dokumentumok listáját. A nyomtatványok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

4. A lízingkérelem átvétele

Amennyiben Ön a kérelemhez szükséges nyomtatványokat hiánytalanul, pontosan kitöltötte, csatolta a szükséges dokumentumokat, a lízingkérelme továbbításra kerül. Ezzel veszi kezdetét a bírálati folyamat.

5. Értékbecslés

A finanszírozási kérelem átvételét követően munkatársaink megrendelik az értékbecslést a területileg illetékes értékbecslő cégtől. Az értékbecslő cég 1-2 napon belül időpontot egyeztet az ingatlan tulajdonosával, és a helyszíni szemlét követően elkészíti az értékbecslést.

6. Bírálat

Munkatársaink a beérkezett dokumentumok alapján elvégzik a leendő adós(társak) minősítését, majd az ingatlan értékelésének tükrében meghozzuk döntésünket, melyről Önt írásban értesítjük. Pozitív döntés esetén az értesítő tartalmazni fogja a szerződéskötéshez, illetve a folyósításhoz szükséges feltételeket.

7. Szerződéskötés

Ügyintézőnk időpontot egyeztet Önnel és a legközelebbi cégünk által is elfogadott közjegyzői irodával, ahol Ön és adóstársai/kezesei a megadott napon aláírják a finanszírozáshoz szükséges szerződéseket. Ezt követően kerül sor az adásvételi szerződés megkötésére cégünk és a lízing tárgyát képező, ön áltlal kiválasztott ingatlan eladója között.

8. Folyósítás

Amennyiben az előírt (szerződésben rögzített) valamennyi folyósítási feltétel maradéktalanul teljesült, s az ennek igazolására szolgáló összes dokumentumot Ön átadta munkatársunknak, a legközelebbi folyósítási napon az engedélyezett finanszírozási összeg átutalásra kerül a szerződésben megadott bankszámlára.

9. Törlesztés

Az aktuális törlesztő részlet (lízingdíj) pontos összegéről az esedékességet 8 nappal megelőzően díjértesítőt küldünk az Ön által megadott levelezési címre. A törlesztő részlet csoportos beszedési megbízás keretében levonásra kerül az Ön lakossági folyószámlájáról, így Önnek csak arról kell gondoskodnia, hogy az esedékességet megelőző napon rendelkezésre álljon ezen a számlán a díjértesítőben megjelölt összeg.

Igénylés
Vélemény
Gyorslinkek
Űrlap